Go Back   Muse Messageboard > Muse Incl. Off Topic > International

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 48 votes, 4.96 average.
Old 10-09-2009, 02:50 AM   #6826
madraulix
tastes like gold
 
madraulix's Avatar
 
Join Date: 05 June 2009
Location: malaySIA!, SINGapore (for absolution), UK Ultra :D
Quote:
Originally Posted by miele View Post
Madraulix: terima kasih daun keladi ya, atas usaha anda merakam persembahan akan datang


Kay-a, terima kasih atas maklumat persembahan di MTV tersebut. Ahad ni jam 9 waktu Malaysia ya?





Tidak!!!! Saya akan terus menentang dari mendengar keseluruhan Penentangan sampai 14 Sepetember nanti. Jangan goda saya!!!

Ralat: tapi Keinginan Tidak diperlihatkan tak boleh tahan woo, dah banyak kali dipasang di opis

hahaha sebenarnya saya pun macam kamu, miele! saya hendak tunggu sampai hari isnin tapi akhirnya pun tergoda sebab kawan saya menge'spam' saya dengan laman muat turun berkali-kali sampai saya pun kalah. lagipun kualitinya baik, lebih tergoda la tu
madraulix is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 07:39 AM   #6827
mynameisdebbie
Nyeaaaah
 
mynameisdebbie's Avatar
 
Join Date: 30 August 2006
Location: Malaysia
Age: 23
Send a message via MSN to mynameisdebbie
Facebook icon Live Journal icon MySpace icon Twitter icon You Tube icon
HELO EVERYONE I'M BACK!!! or shall i say, hai semua orang saya dah balik dah!!

Oh Tuhanku saya tak percaya Muse telah main lagu GUA di konsert balik kampung mereka!! (Teignmouth). Saya memang telah ingat mereka takkan main lagu itu ever. I guess this shows that Muse never fails to surprise us eh?

Okay saya akan catch up on 9 days worth of posts! my BM is extra rusty now after all the Thai i've been hearing
mynameisdebbie is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 08:40 AM   #6828
mynameisdebbie
Nyeaaaah
 
mynameisdebbie's Avatar
 
Join Date: 30 August 2006
Location: Malaysia
Age: 23
Send a message via MSN to mynameisdebbie
Facebook icon Live Journal icon MySpace icon Twitter icon You Tube icon
okay, saya dah siap membaca posts sepanjang 9 hari. Seperti miele, saya pun takkan mendengar 'spoiler' Penentangan! ahaha. 30 saat dari setiap lagu sudah enough. Saya akan tunggu hingga saya boleh get my hands on the album

btw, mega lol @ 'masa melari keluar', 'cucuk dalam bayi', 'lubang hitam yang amat besar', 'sinaran bintang' dan lain-lain

Miele boleh emelkan saya kesemua capaian / muatturun minggu satu hingga lima bagi Penentangan tak? Saya akan pm awak alamat e-surat saya terima kasih!

Thailand was awesome btw! I still have not seen KhaoSan Road yet unfortunately because when my family went there, my sister and I headed to Chatuchak to do some maaaajor shopping! Chatuchak is only open on the weekend you see so we couldnt see chatuchak on any other day.

Phuket was also mighty fine! We went island hopping one day and whoa, the islands are beautiful. the waters are so clear and the sands are so white! I went snorkelling too, for the first time ever! I was terrified since I cant swim so seriously, thank God for the invention of life jackets I saw sea urchins!! They're HUGE and scary and they dont look like what you see on that Freddie Fish computer game. Anyone know what freddie fish i'm talking about? :chuckles:

Anyway, Penentangan dalam 4 hari lagi!! Saya tak sabar la
mynameisdebbie is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 11:40 AM   #6829
nonoor
YAY
 
nonoor's Avatar
 
Join Date: 27 August 2006
Location: Somewhere in aSIA! SIA! SIA!.
Age: 20
Facebook icon You Tube icon
Quote:
Originally Posted by mynameisdebbie View Post
okay, saya dah siap membaca posts sepanjang 9 hari. Seperti miele, saya pun takkan mendengar 'spoiler' Penentangan! ahaha. 30 saat dari setiap lagu sudah enough. Saya akan tunggu hingga saya boleh get my hands on the album

Thailand was awesome btw! I still have not seen KhaoSan Road yet unfortunately because when my family went there, my sister and I headed to Chatuchak to do some maaaajor shopping! Chatuchak is only open on the weekend you see so we couldnt see chatuchak on any other day.

Phuket was also mighty fine! We went island hopping one day and whoa, the islands are beautiful. the waters are so clear and the sands are so white! I went snorkelling too, for the first time ever! I was terrified since I cant swim so seriously, thank God for the invention of life jackets I saw sea urchins!! They're HUGE and scary and they dont look like what you see on that Freddie Fish computer game. Anyone know what freddie fish i'm talking about? :chuckles:

Anyway, Penentangan dalam 4 hari lagi!! Saya tak sabar la
Sawatdeekha!

YAY shopping in Thailand is fun!
Lol. I went to only 1 mall. Well, they have a huge variety of stuff!
That's so awesome that you got to island-hop! And snorkel! I saw sea urchins when I snorkeled in Tioman, and yeah, they are rather scary lol!

So far, I've listened to 6 out of the 11 songs on the album. And I shall listen no more, as I too shall wait 'till I get my hands on the album!


@auntie Faz's avatar, :lol: I watched 'Istimewa Hari Raya', too! "Betul, betul, betul!" My teacher played it for us during Malay lesson haha!
__________________
I was once known as muse_music.

"Its the sound of brainwaves listening to itself listening to itself.
Don't listen to it on headphones or it starts spreading." - Tom Kirk


Last edited by nonoor; 10-09-2009 at 11:47 AM.
nonoor is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 12:53 PM   #6830
crazy_mary
tukang karut professional
 
crazy_mary's Avatar
 
Join Date: 30 November 2006
Location: Merdeka Land!
Twitter icon You Tube icon
^ Noor, makcik faz (ayoo.. tua sgt bunyinyer hehehe..) suka tengok kartoon upin dan ipin hahah

Quote:
Originally Posted by miele View Post
Kay-a, terima kasih atas maklumat persembahan di MTV tersebut. Ahad ni jam 9 waktu Malaysia ya?


Tidak!!!! Saya akan terus menentang dari mendengar keseluruhan Penentangan sampai 14 Sepetember nanti. Jangan goda saya!!!

Ralat: tapi Keinginan Tidak diperlihatkan tak boleh tahan woo, dah banyak kali dipasang di opis

P.S#2- Faz, walaupun ianya telah lapuk tapi akhirnya saya telah hantar kesemua capaian / muatturun minggu satu hingga lima bagi Penentangan pada e-surat anda. Tolong beritahu saya jika ianya boleh dimuatturun dengan baik. Jika gagal, saya akan cuba lagi dalam versi lain. Sesiapa lagi yang berminat sila pm alamat e-surat anda pada saya.
aiseh.. di website mtvasia VMA tu akan diudarakan pada 27th September di Malaysia dan kawasan-kawasan yg sama waktu denganye. tp sy yakin boleh tengok di youtube pd hari Isnin nanti..

ala.. dengar sajer la.. no harm in being tergoda with it hehehe..

tidaaak! apa-apa sahaja yang berkaitan dengan Muse tidak mungkin lapuk miele. walaupun saya telah memesej awak di FB tp saya ingin berterima kasih daun keladi sekali lagi.. semua nyer saya telah download dan tonton dengan muka begini :

btw, saya dah pm awak no phone sy.

Quote:
Originally Posted by mynameisdebbie View Post
okay, saya dah siap membaca posts sepanjang 9 hari. Seperti miele, saya pun takkan mendengar 'spoiler' Penentangan! ahaha. 30 saat dari setiap lagu sudah enough. Saya akan tunggu hingga saya boleh get my hands on the album

btw, mega lol @ 'masa melari keluar', 'cucuk dalam bayi', 'lubang hitam yang amat besar', 'sinaran bintang' dan lain-lain

Thailand was awesome btw! I still have not seen KhaoSan Road yet unfortunately because when my family went there, my sister and I headed to Chatuchak to do some maaaajor shopping! Chatuchak is only open on the weekend you see so we couldnt see chatuchak on any other day.

Phuket was also mighty fine! We went island hopping one day and whoa, the islands are beautiful. the waters are so clear and the sands are so white! I went snorkelling too, for the first time ever! I was terrified since I cant swim so seriously, thank God for the invention of life jackets I saw sea urchins!! They're HUGE and scary and they dont look like what you see on that Freddie Fish computer game. Anyone know what freddie fish i'm talking about? :chuckles:

Anyway, Penentangan dalam 4 hari lagi!! Saya tak sabar la
selamat kembali., Debbie!.. wooo tiba2 je teringat kt lagu butterfingers hehehe.. seronoknya membaca cerita debbie pergi island hopping [melompat-lompat pulau?]. saya pun suka snorkelling. bagi saya bercuti ke pulau-pulau dan bersnokeling lebih menarik daripada bershopping. baru dapat ketenangan jiwa haha.. duit pon for sure tak banyak habis. Jimat!

kepada mereka yang telah pre-order Penentangan, adakah anda semua akan mendapat cd/dvd tersebut pada 14 September? jangan lupa ambil gambar package tersebut sebelum dan selepas dibuka ya!

Last edited by crazy_mary; 10-09-2009 at 12:56 PM.
crazy_mary is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 02:12 PM   #6831
cappucherry
Member
 
Join Date: 03 November 2007
Location: Johor, Malaysia
Alamak! bercakap tentang membeli-belah, saya telah "ter"beli 3 t-shirt di kedai MUSE tadi. tidak boleh tahan. sangat cantik rekaan dia.
cappucherry is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 03:00 PM   #6832
guilt-stricken
When I argue I see shapes
 
guilt-stricken's Avatar
 
Join Date: 19 January 2007
Twitter icon
Quote:
Originally Posted by crazy_mary View Post
Liz, Saturday 2.30 pm? i am soooooooo gonna be there! are u going?
No, I can't make it I'm afraid I've got my finals huhu. More info about that Mika Hakkinen appearance can be found here.

Are you planning to catch Moto GP @ Sepang btw?

I'm so stoked that Fisichella will be driving a Ferrari this weekend. So happy for him!! <3 Did you hear rumours about Kimi wanting to quit F1 by the end of this season?



Quote:
Originally Posted by Nutcracker View Post
Oh yeh LIZ your BM IS SO PROPER and i feel ashamed.
How did you record the bootleg? I downloaded club foot, awesome song!
Lol the only time I write in BM is really during my BM-paper related exams like Moral & Etika etc. or writing those surat rasmi to the government haha.

I recorded the audio using a setting in my camera. Unfortunately, I didn't have the time to clear out the noise behind those bootlegs before I uploaded them, so it's still a little muffled at times. I love FIRE! Pity Kasabian didn't win the Mercury Prize..



Quote:
Originally Posted by miele View Post
P.S #1- Pada saudara dan saudari yang biasa / sudi berhubung dengan saya, boleh tak tolong pm no telefon anda masing-masing kepada saya? Saya telah menjadi mangsa pencopet telefon bimbit di Petaling Street tempohari, maka telah kehilangan nombor2 anda. Terima kasih ya!

P.S#2- Faz, walaupun ianya telah lapuk tapi akhirnya saya telah hantar kesemua capaian / muatturun minggu satu hingga lima bagi Penentangan pada e-surat anda. Tolong beritahu saya jika ianya boleh dimuatturun dengan baik. Jika gagal, saya akan cuba lagi dalam versi lain. Sesiapa lagi yang berminat sila pm alamat e-surat anda pada saya.
Oooh saya paling tak suka kalau telefon bimbit saya hilang Petaling Street/Masjid Jamek, memang prone for these things to happen. Is your number still the same? I'll send you a PM in a bit!


Quote:
Originally Posted by crazy_mary View Post
kepada mereka yang telah pre-order Penentangan, adakah anda semua akan mendapat cd/dvd tersebut pada 14 September? jangan lupa ambil gambar package tersebut sebelum dan selepas dibuka ya!
Saya rasa Muse akan hantar Penentangan pada 12 Sept atau 13 Sept...biasanya kena tunggu seminggu lebih baru dapat di Malaysia..Saya pernah pre-order album dari Scotland, dua minggu lepas release date baru sampai rumah saya! Tapi bila dapat memang excited lah.
__________________
You don't talk of dreams, I won't mention tomorrow.
guilt-stricken is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 03:16 PM   #6833
madraulix
tastes like gold
 
madraulix's Avatar
 
Join Date: 05 June 2009
Location: malaySIA!, SINGapore (for absolution), UK Ultra :D
i know freddie fish! used to play it when i was younger :P

anyway, saya sudah tanya itu orang kat Sudut Batu (Rock Corner?) dan dia kata mungkin hari selasa/rabu sebab sudah dalam perjalanan. dia kata pasti minggu depan akan keluar
madraulix is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 03:02 AM   #6834
miele
Member
 
Join Date: 30 March 2007
Location: Penang, Malaysia
Age: 36
1. Bestnya baca cerita Thailand Noor and Deb. If only there'll be a Muser trip to watch Muse there eh?

2. T-shirt cappucherry; bestnya! Boleh ke order pada awak bebila sebelum awak balik Msia lagi?

3.Muat turun minngu satu hingga lima: sudah dihantar! Setakat ini hanya pada Noor, Deb dan Madraulix. ada lagi yg nak? Faz, takda masalah Muse untuk dikongsi bersama!

4. Terima kasih pada semua yg sudi pm saya no telefon anda, sangatlah dihargai. Tq juga sebab hantar mesej atas kehilangan telefon tersebut. Baik la korang ni.

5. Madraulix: nak dipanggil apa ya? "mad" macam "nut", best tak? Nama awak sebenarnya Grace ke? (kalau tak kisah saya bertanya).

6. Akhir sekali tentang penghantaran Penentangan, saya harap ianya sampai paling lewat sebelum 16hb, sebab masa tu dah balik kampung utk Raya. Tapi ni macam ok ja khabarnya: -

Quote:
Last but not least...

The Resistance is released worldwide from tomorrow (Friday 11th September!. It'll be in the shops on Monday 14th September in the UK and Tuesday 15th September in the US or you can pre-order it from the muse.mu shop on the link below. Any pre-orders made before Monday 14th will still qualify for all the Join The Resistance downloads, so if you haven't got your copy sorted already, what are you waiting for?

Not only this, but we're pleased to announce that Muse will be one of the first artists to release their album with an iTunes LP, a new interactive listening experience that comes with the album on iTunes. This includes photos, lyrics, behind the scenes video, a track by track of the album from Matt and an exclusive performance video of Supermassive Black Hole filmed in France.

Click here to buy at muse.mu.
Click here to buy at iTunes.

7. Oops one more. Let's do this people!

http://board.muse.mu/showthread.php?t=65032
__________________
25th February Stadium Negara


Lagu-lagu hebat Muse seperti pemujaan syurga sehinggalah melodramatik balada yang mempertaruhkan nasib dan mencabar kepercayaan

Last edited by miele; 11-09-2009 at 03:21 AM.
miele is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 07:56 AM   #6835
crazy_mary
tukang karut professional
 
crazy_mary's Avatar
 
Join Date: 30 November 2006
Location: Merdeka Land!
Twitter icon You Tube icon
^
6. kalau sampai waktu raya suruh saje someone redirect ke rumah saya hehehehe

7. awesome! tapi mane boleh pakai t-shirt muse pegi keje.

Quote:
Originally Posted by guilt-stricken View Post
No, I can't make it I'm afraid I've got my finals huhu. More info about that Mika Hakkinen appearance can be found here.

Are you planning to catch Moto GP @ Sepang btw?

I'm so stoked that Fisichella will be driving a Ferrari this weekend. So happy for him!! <3 Did you hear rumours about Kimi wanting to quit F1 by the end of this season?
aww.. good luck for yr finals! thanks for the link. so excited to see Mika! i have a thing with finnish drivers haha.. no la am not going to Moto GP. not really into it.

you are? i don't actually Fisi but meh.. don't care la as long as Kimi is still in the race. yeah.. i heard about him wanting to quit.

Quote:
Originally Posted by madraulix View Post

anyway, saya sudah tanya itu orang kat Sudut Batu (Rock Corner?) dan dia kata mungkin hari selasa/rabu sebab sudah dalam perjalanan. dia kata pasti minggu depan akan keluar
Selasa? wooooooot! saya akan ke Sudut Batu hari selasa nanti. tapi kalau tak sabar sangat saya mungkin akan ke sana hari Isnin nanti.
crazy_mary is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 08:14 AM   #6836
miele
Member
 
Join Date: 30 March 2007
Location: Penang, Malaysia
Age: 36
Tadi check status pre-order kat muse.mu:

[QUOTE11/08/2009 1 x The Resistance:Ltd Ed Box Set @ 59.99 GBP

Dispatched ][/QUOTE]


Aaaargh berapa lama la Mat Despatch tu nak hantar ke sini???? *Impatient* Tolong!!!

Susah gila, nak bersabar puasa lagi, nak sabar tunngu Penentangan lagi.....Haih.
__________________
25th February Stadium Negara


Lagu-lagu hebat Muse seperti pemujaan syurga sehinggalah melodramatik balada yang mempertaruhkan nasib dan mencabar kepercayaan
miele is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 05:01 PM   #6837
Great Wall of Cydonia
Member
 
Great Wall of Cydonia's Avatar
 
Join Date: 14 June 2009
Location: Malaysia
Age: 22
Saya juga dalam kalangan yg sedang menentang Penentangan! Tapi saya rasa sudah sampai tahap hendak meletup. Saya dah download 'leak' album tu dan saya dah masukkan ke dalam iPod saya dan saya juga sudah burn ke dalam CD & bg kepada rakan2 saya. Sangat tergoda untuk mendengarnya, harap album tu betul2 sampai pada September 14 atau mungkin saya akan terjun bangunan kerana merana sangat!

Nampaknya ada berita yg mendukacitakan

Quote:
I'm just off the phone with the store, and I've got some info that will probably be appreciated here:

Apparently, at the store they're trying to fool the system into doing what they want it to, at the moment, and the statuses you get on the muse.mu "My Orders" page are not representative of the actual status of the order.

To begin with:

"Dispatched in part"

Apparently, this is a glitch in the system relating to delivery being held on the system as an item, so, the delivery method has "dispatched", but not the item.

EDIT: I would advise writing an email to shopsupport@muse.mu when this shows up, as they seem to have no idea what's going on - I have had it with my Uprising single and I'm still chasing after it.

"Dispatched"

Apparently, this isn't the case. I queried my "dispatched" box set to find out it was awaiting packing. Apparently the aim is to have these on doorsteps by the 14th - not sure if this will actually be the case.

So there we go. If you don't get a dispatch email, it probably hasn't left the warehouse.

/dose of realism

Sorry for any crushed dreams.
Last edited by kapnclinton; Yesterday at 11:24 PM.
Saya inginkan Penentangan pada hari Isnin!!!

EDIT: Saya telah menyemak status order saya, sekarang sudah "Dispatched" ! Masih ada harapan lagi

Last edited by Great Wall of Cydonia; 11-09-2009 at 05:05 PM.
Great Wall of Cydonia is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 05:55 PM   #6838
Kay-a
™
 
Kay-a's Avatar
 
Join Date: 05 February 2005
Location: Kedah & Negeri Sembilan, Malaysia
Age: 25
Send a message via AIM to Kay-a Send a message via MSN to Kay-a Send a message via Yahoo to Kay-a Send a message via Skype™ to Kay-a
Facebook icon MySpace icon Twitter icon You Tube icon
:)

harap bersabar, ok?

*pilihan yg tidak semulajadi dgn terlampau mk boleh dijadikan satu lagu.. ada banyak persamaan dari segi melodi, susunan lagu.. tetapi, ia menarik!

*pengsan..
__________________
How to tell you've been "really" bad.
F**k off you sly cunts.
Muser n.: A person who is helplessly passionate for the band Muse.
Do you go mental whenever Muse.mu is down for maintenance? Well, you've come to the right place, n00b!
Kay-a is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 06:17 PM   #6839
cappucherry
Member
 
Join Date: 03 November 2007
Location: Johor, Malaysia
Quote:
Originally Posted by miele View Post
2. T-shirt cappucherry; bestnya! Boleh ke order pada awak bebila sebelum awak balik Msia lagi?

http://board.muse.mu/showthread.php?t=65032
Bole sahaje. Tapi kalau nak tunggu saya balik lagi mungkin bulan 7 tahun depan.
Sanggupkah anda tunggu? huhu
cappucherry is offline   Reply With Quote
Old 11-09-2009, 07:01 PM   #6840
Kay-a
™
 
Kay-a's Avatar
 
Join Date: 05 February 2005
Location: Kedah & Negeri Sembilan, Malaysia
Age: 25
Send a message via AIM to Kay-a Send a message via MSN to Kay-a Send a message via Yahoo to Kay-a Send a message via Skype™ to Kay-a
Facebook icon MySpace icon Twitter icon You Tube icon
Exclamation seni kata penentangan!

sepenuhnya!

klik sini!

bergembira!!!
__________________
How to tell you've been "really" bad.
F**k off you sly cunts.
Muser n.: A person who is helplessly passionate for the band Muse.
Do you go mental whenever Muse.mu is down for maintenance? Well, you've come to the right place, n00b!

Last edited by Kay-a; 12-09-2009 at 03:06 AM.
Kay-a is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dom is hawwwwwt , dom is still hawtt!!! , international , malaysia , muse


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
French Musers Thread Kageeby International 8554 21-10-2014 09:11 PM
New Zealand Musers Thread Ghosty Ghost International 8174 25-06-2014 03:11 AM
Türkiye Musers Thread hiddensoul International 1106 24-01-2014 11:26 PM
Polska Musers Thread AMfrompoland!! International 5782 22-01-2014 06:18 PM


All times are GMT. The time now is 02:32 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Follow the Muse Messageboard on Twitter!
'Pornogenic' - this refers to pics of Muse (and their crotch regions)