Go Back   Muse Messageboard > Muse Incl. Off Topic > International

Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 84 votes, 4.98 average.
Old 01-09-2009, 06:39 AM   #6766
mynameisdebbie
Nyeaaaah
 
mynameisdebbie's Avatar
 
Join Date: 30 August 2006
Location: Malaysia
Age: 27
Send a message via MSN to mynameisdebbie
Facebook icon Live Journal icon MySpace icon Twitter icon You Tube icon
Haha saya belum pergi lagi! flight saya telah di-delayed sebanyak 5 jam bapa saya sangat marah kerana Air Asia pun tak beritahu kami. Tapi saya akan bertolak (is that the right word? haha I dont remember ) ke LCCT dalam 3 jam. Selamat Tinggal muse board!!!

Lucu meh kalau kami cakap dalam BM rasmi? Saya tak tahu mcm mana nak cakap atau baca BM yang semua dalam short form.. maaf, haha.

(Arsenal lost because the ball is round? ) Ya betul tu saya amat bangga tapi saya pun sangat err... disappointed. kecewa! ah well. itulah what makes football so interesting.

Ya Joelyn, The Resistance akan keluar pada 14hb September, tapi di Malaysia mungkin akan keluar lebih lewat dari itu. saya tak pasti.

Man its difficult typing in bm
mynameisdebbie is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 06:46 AM   #6767
crazy_mary
tukang karut professional
 
crazy_mary's Avatar
 
Join Date: 30 November 2006
Location: Merdeka Land!
Twitter icon You Tube icon
Quote:
Originally Posted by mynameisdebbie View Post
Muse are actually pretty well known here. I was quite surprised actually, because when Starlight and SMBH were played at MTV World Stage during the intermissions and breaks, everyone was singing along! It was a huge karaoke session man.. haha

Anyway, Selamat Hari Merdeka guyysss! Sebenarnya saya hendak cakap dalam bahasa melayu satu minggu sebelum hari merdeka tapi saya tidak ada masa untuk.. err... come online. lol. jadi sekarang saya akan cakap dalam bm!! hari ni saja la. BM saya memang sangat karat

Janganlah ketawakan saya kkk! (ketawa keluar kuat, aka lol)

Saya berasa sangat 'emo' kerana arsenal telah kalah la saya berasa sangat marah kerana wenger tak payah di"sent of" oleh referee tu la. saya pun memang looking forward to tengok RvP score! apabila dia sudah dapat chance untuk score, gallas ada offside. wah. saya nak 'nangis dah

...
Okay its official, my BM is made of epic fail

Happy Merdeka everyone! I'm off to Thailand tomorrow for a 9-day holiday with the family whee! Wont be coming online til next week then.
Bercakap tentang world stage, tiba-tiba sahaja saya terasa sangat sedih.. alah.. sepatutnya pergi juga kerana kawan saya telah bersusah payah membanting tulang mendapatkan tiket untuk saya. Tetapi disebabkan oleh dissertasi saya yang tidak siap lagi maka sayugia terpaksa la saya tidak pergi. alangkah kecewanya. eh silap..

saya rasa sangat bersyukur kerana tidak menonton perlawanan itu. walau bagaimanapun, saya tetap sedih arsenal kalah.. mungkin nasib tidak bersebelahan dengan Arsenal.

wah.. Debbie. saya harap anda akan menikmati percutian anda di Thailand. saya juga akan menikmati juadah berbuka nanti..

Quote:
Originally Posted by DMHLover View Post
Your BM ain't too bad what. Maybe we should do a BM week once in a while. It should be quite fun ^^ But then Nut won't understand what we are saying then. Hehe....

Muse album coming out on Sept 4 or Sept 9 ar? * I can't even remember their released date*
Just a few more days then XD. Yay!!!!
oh jangan risau. saya pasti Nut boleh memahami BM.

Ok, saya dengan ini mengisytiharkan bulan September adalah bulan Muse! Sila tukar playlist [senarai main?] anda semua kepada Muse playlist!

Quote:
Originally Posted by miele View Post
Deb dan Joelyn, saya suka cadangan gunakan BM sekali sebulan...kalau guna BM rasmi agak lucu....tapi seronok jugak mendengarnya

Tak ada masalah rasanya kalau gunakan BM, Nut semestinya faham

Deb, tak perlu emosi, Arsenal kalah tu sebab nasib, bola tu bulat. Awak patut berbangga mereka bermain dengan baik walaupun beraksi tanpa tonggak utama (Fabregas, Nasri, etc).

Oops lupa Deb ada di Thailand la sekarang ya?
saya pun suka juga haha.. tetapi kenapa ya, BM saudari tiba-tiba sahaja terlalu baku? maka saya pun terpaksalah berbahasa baku jua

Sekian, sahaja . terima kasih.
crazy_mary is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 06:51 AM   #6768
miele
Member
 
Join Date: 30 March 2007
Location: Penang, Malaysia
Age: 40


susah sial nak terus berbahasa baku dan simpan muka lurus (keep a straight face).

Itu sahaja, minta maaf ya, saya perlu teruskan berkhidmat untuk negara. Bersekutu bertambah maju. rakyat diutamakan zzzzzzzzz...............
__________________
25th February Stadium Negara


Lagu-lagu hebat Muse seperti pemujaan syurga sehinggalah melodramatik balada yang mempertaruhkan nasib dan mencabar kepercayaan
miele is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 02:35 PM   #6769
Nutcracker
Ewoks R from Endor
 
Nutcracker's Avatar
 
Join Date: 07 June 2005
Location: Singapore
Age: 33
Facebook icon
Ish korang ni semua terlalu formal lah. Tak payah lah sampai gitu.

Joelyn, saya kan, blajar bahasa melayu di skolah tau, jangan salah sangka. Walaupun Melayu saya macam bual kat pasar, saya tetap boleh bebual dengan sempurna. tapi teruk jugak lah ya.

Debbie ok pe your melayu. Tak lah sampai susah nak paham. enjoy urself eh kat Thailand! sungguh malang lah nasib you. kalau saya, huh, dah fed up punye, tak tau ape boleh buat dalam 5 jam.

agaknye fun jugak ah bual macam gini skali-skala. we should do this more often, if orang tak object lah.

anyway the south american tour video was awesome!
And have you guys heard that Muse are headlining Big Day Out '10? Possibility of an Asian tour to follow suit, perhaps??
__________________
I might be your future boss.
This is some good shit.
Nutcracker is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2009, 02:39 PM   #6770
Waldo
Your heart is my piñata
 
Waldo's Avatar
 
Join Date: 15 September 2007
Location: Where you must find me.
Age: 21
Send a message via AIM to Waldo Send a message via MSN to Waldo Send a message via Skype™ to Waldo
Facebook icon MySpace icon Twitter icon
I hope Muse don't do SE Asia in Jan/Feb/early March....I would seriously if I missed them AGAIN...especially now that I've missed them, Franz Ferdinand, Ash, Oasis (and now they've split ) and many other bands.
__________________
Waldo is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 02:04 AM   #6771
miele
Member
 
Join Date: 30 March 2007
Location: Penang, Malaysia
Age: 40
Quote:
Originally Posted by Nutcracker View Post
And have you guys heard that Muse are headlining Big Day Out '10? Possibility of an Asian tour to follow suit, perhaps??
Read that also on the Oz thread...is it confirmed though? So tempting....Matta Fair this weekend, cheap flights / lodging..

I'm really certain they will come by these parts though, I dont know why actually


Quote:
Originally Posted by Your Heart Is My Piñata View Post
I hope Muse don't do SE Asia in Jan/Feb/early March....I would seriously if I missed them AGAIN...especially now that I've missed them, Franz Ferdinand, Ash, Oasis (and now they've split ) and many other bands.
Really? Why not, where will you be then?
__________________
25th February Stadium Negara


Lagu-lagu hebat Muse seperti pemujaan syurga sehinggalah melodramatik balada yang mempertaruhkan nasib dan mencabar kepercayaan
miele is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 10:31 AM   #6772
Waldo
Your heart is my piñata
 
Waldo's Avatar
 
Join Date: 15 September 2007
Location: Where you must find me.
Age: 21
Send a message via AIM to Waldo Send a message via MSN to Waldo Send a message via Skype™ to Waldo
Facebook icon MySpace icon Twitter icon
I live in Bali.
Oh yeah, I think I'm missing Mr Big too.
__________________
Waldo is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 03:06 PM   #6773
crazy_mary
tukang karut professional
 
crazy_mary's Avatar
 
Join Date: 30 November 2006
Location: Merdeka Land!
Twitter icon You Tube icon
ala.... dah start cakap omputih balik ka?
Quote:
Originally Posted by Nutcracker View Post
anyway the south american tour video was awesome!
And have you guys heard that Muse are headlining Big Day Out '10? Possibility of an Asian tour to follow suit, perhaps??
it was brilliant! i seriously love it. those lucky fans get to meet Muse!

yes, yes Asian tour please!!

Quote:
Originally Posted by miele View Post
Read that also on the Oz thread...is it confirmed though? So tempting....Matta Fair this weekend, cheap flights / lodging..
can i hide in your luggage then?

Quote:
Originally Posted by Your Heart Is My Piñata View Post
I live in Bali.
Oh yeah, I think I'm missing Mr Big too.
Muse in Bali.. wouldn't that be the perfect holiday? one can only dream.
am curious Tee, since you're living in Bali, do you understand bahasa?
crazy_mary is offline   Reply With Quote
Old 02-09-2009, 04:04 PM   #6774
DMHLover
Member
 
DMHLover's Avatar
 
Join Date: 08 March 2008
Location: Malaysia
Age: 29
Quote:
Originally Posted by miele View Post
Deb dan Joelyn, saya suka cadangan gunakan BM sekali sebulan...kalau guna BM rasmi agak lucu....tapi seronok jugak mendengarnya

Tak ada masalah rasanya kalau gunakan BM, Nut semestinya faham

Deb, tak perlu emosi, Arsenal kalah tu sebab nasib, bola tu bulat. Awak patut berbangga mereka bermain dengan baik walaupun beraksi tanpa tonggak utama (Fabregas, Nasri, etc).

Oops lupa Deb ada di Thailand la sekarang ya?

Album baru Muse kalau tak silap saya akan keluar 14 September akan datang
Haha... so cute. memang la seronok. What Miele meant by the bola tu bulat as in the bola is bulat, what comes around will go around ^^

Yay!! 14 September.... lagi 2 minggu lagi la tu. XD


Quote:
Originally Posted by mynameisdebbie View Post
Haha saya belum pergi lagi! flight saya telah di-delayed sebanyak 5 jam bapa saya sangat marah kerana Air Asia pun tak beritahu kami. Tapi saya akan bertolak (is that the right word? haha I dont remember ) ke LCCT dalam 3 jam. Selamat Tinggal muse board!!!

Lucu meh kalau kami cakap dalam BM rasmi? Saya tak tahu mcm mana nak cakap atau baca BM yang semua dalam short form.. maaf, haha.

(Arsenal lost because the ball is round?) Ya betul tu saya amat bangga tapi saya pun sangat err... disappointed. kecewa! ah well. itulah what makes football so interesting.

Ya Joelyn, The Resistance akan keluar pada 14hb September, tapi di Malaysia mungkin akan keluar lebih lewat dari itu. saya tak pasti.

Man its difficult typing in bm
La... Air Asia tu biasa la. Air flight delay tak announce pun. Ada sekali saya dgn Aunty saya tunggu kawan dia di LCCT, 2 jam dia delay tau. Tak beritahu pun. Uncle pergi check dgn kaunter baru tau flight delay..... =/

Malaysia maybe might be late a few days to a week la. Hopefully it's just a few days and not weeks *pouts*

Lol.... Now getting the hang of typing in Malay, beome rojak pulak my words

Have fun and enjoy yourself in Thailand, debbie

Quote:
Originally Posted by crazy_mary View Post
Bercakap tentang world stage, tiba-tiba sahaja saya terasa sangat sedih.. alah.. sepatutnya pergi juga kerana kawan saya telah bersusah payah membanting tulang mendapatkan tiket untuk saya. Tetapi disebabkan oleh dissertasi saya yang tidak siap lagi maka sayugia terpaksa la saya tidak pergi. alangkah kecewanya. eh silap..

saya rasa sangat bersyukur kerana tidak menonton perlawanan itu. walau bagaimanapun, saya tetap sedih arsenal kalah.. mungkin nasib tidak bersebelahan dengan Arsenal.

wah.. Debbie. saya harap anda akan menikmati percutian anda di Thailand. saya juga akan menikmati juadah berbuka nanti..


oh jangan risau. saya pasti Nut boleh memahami BM.

Ok, saya dengan ini mengisytiharkan bulan September adalah bulan Muse! Sila tukar playlist [senarai main?] anda semua kepada Muse playlist!


saya pun suka juga haha.. tetapi kenapa ya, BM saudari tiba-tiba sahaja terlalu baku? maka saya pun terpaksalah berbahasa baku jua

Sekian, sahaja . terima kasih.
Aww..... you must be really sad not being able to go to Worldstage. =( Nevermind la. Quite a number of us aren't able to go also. So you are not the only one who weren't able to see the MTV Worldstage ....

Oii yoh, ada peribahasa some more in your sentence. Sangat bagus. Memang serorang cikgu sebab boleh dapat extra marks kalau ada peribahasa dalam karangan anda

Quote:
Originally Posted by miele View Post

susah sial nak terus berbahasa baku dan simpan muka lurus (keep a straight face).

Itu sahaja, minta maaf ya, saya perlu teruskan berkhidmat untuk negara. Bersekutu bertambah maju. rakyat diutamakan zzzzzzzzz...............
Haha.... So cute both of you trying to talk in bahasa baku. I dunno whether I could talk in bahasa that is so baku as well . Hehe.,.... saya perlu terus berkhidmat untuk negara XP hehe

Quote:
Originally Posted by Nutcracker View Post
Ish korang ni semua terlalu formal lah. Tak payah lah sampai gitu.

Joelyn, saya kan, blajar bahasa melayu di skolah tau, jangan salah sangka. Walaupun Melayu saya macam bual kat pasar, saya tetap boleh bebual dengan sempurna. tapi teruk jugak lah ya

Debbie ok pe your melayu. Tak lah sampai susah nak paham. enjoy urself eh kat Thailand! sungguh malang lah nasib you. kalau saya, huh, dah fed up punye, tak tau ape boleh buat dalam 5 jam.

agaknye fun jugak ah bual macam gini skali-skala. we should do this more often, if orang tak object lah.

anyway the south american tour video was awesome!
And have you guys heard that Muse are headlining Big Day Out '10? Possibility of an Asian tour to follow suit, perhaps??
Eh, how come you know bahasa Melayu wan Nut ? You know I thought Singaporean langsung tak tahu Bahasa Melayu cause my cousin who are living in Singapore doesn't even know the basic Malay words like tak tahu or tak or nak. I was quite shocked you know Malay. Are you a Singaporean Malay?

Hehe... Your BM is exactly like what we usually speak. Cool!!!! Even better than mine. My friends always said my BM sounds a bit too baku

Quote:
Originally Posted by crazy_mary View Post
ala.... dah start cakap omputih balik ka?

it was brilliant! i seriously love it. those lucky fans get to meet Muse!

yes, yes Asian tour please!!

Muse in Bali.. wouldn't that be the perfect holiday? one can only dream.
am curious Tee, since you're living in Bali, do you understand bahasa?
Saya rasa campur sikit BM dgn English kut =P Wow..... if we go in a group to Bali if they are having a performance there, wouldn't it be cool?! But then would they dare to perform in Bali? since you know there is some incidents there......*hmmm*

Oh ya, about 11.20pm, I HEARD MUSE ON THE RADIO IN FLY FM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I' like what the heck?!! Yay.... Muse on radio. This is the first time I heard it on the radio so I'm quite excited about it. Hehe
__________________
Used to steal your parents liquor and climb to the roof
in another life I'll be your girl
we'll keep our promises, be us against the world
it's time to face the music, I'm no longer your muse
the one that got away
DMHLover is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2009, 02:01 AM   #6775
madraulix
tastes like gold
 
madraulix's Avatar
 
Join Date: 05 June 2009
Location: malaySIA!, SINGapore (for absolution), UK Ultra :D
Lagu Muse yang mana yang tersiar di Fly FM semalam? Sinaran Bintang? Lubang Hitam yang Tersangat Besar?
madraulix is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2009, 07:30 AM   #6776
miele
Member
 
Join Date: 30 March 2007
Location: Penang, Malaysia
Age: 40
Quote:
Originally Posted by crazy_mary View Post
ala.... dah start cakap omputih balik ka?


can i hide in your luggage then?


Muse in Bali.. wouldn't that be the perfect holiday? one can only dream.
am curious Tee, since you're living in Bali, do you understand bahasa?

Sebenarnya nak terus cakap BM, tapi kononnya takut Tee xpaham.

Tee, please clarify girl, if ur reading this.

Tadi kira2 duit, memang x cukup nak membeli kat Matta Fair

Takpa, ada masa lagi kot simpan duit untuk Januari tahun depan, kononnya headliner Big Day Out akan diumumkan bulan ni atau bulan depan. Tapi daripada BDO baik tengok Muse ja kat 2,3 tempat kan? hahaha fanatik.


Muse @ Bali? Siapa nak cadang pada Muse nih? Jauhla lagi best Pantai2 di Bali berbanding Teignmouth kan, hahahaha.


Quote:
Originally Posted by DMHLover View Post
Yay!! 14 September.... lagi 2 minggu lagi la tu. XD


Oh ya, about 11.20pm, I HEARD MUSE ON THE RADIO IN FLY FM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
I' like what the heck?!! Yay.... Muse on radio. This is the first time I heard it on the radio so I'm quite excited about it. Hehe

Sangat2la tak sabar nak tunggu Deluxe box set (set kotak mewah???) tu. Saya letak alamat pejabat sebab takut pengahantaran dibuat ke rumah masa saya tak ada di situ


Ya la, dulu2 masa Fly Fm baru disiarkan tiap2 pagi ada dipasang lagu Muse. Semangat betul pegi keja masa tuh!!!


Quote:
Originally Posted by madraulix View Post
Lagu Muse yang mana yang tersiar di Fly FM semalam? Sinaran Bintang? Lubang Hitam yang Tersangat Besar?
hehe Masa Semakin Suntuk? (hahahaha Masa Berlari Keluar!)
__________________
25th February Stadium Negara


Lagu-lagu hebat Muse seperti pemujaan syurga sehinggalah melodramatik balada yang mempertaruhkan nasib dan mencabar kepercayaan
miele is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2009, 10:32 AM   #6777
Nutcracker
Ewoks R from Endor
 
Nutcracker's Avatar
 
Join Date: 07 June 2005
Location: Singapore
Age: 33
Facebook icon
Joelyn i'm Malay lah.

Isn't Muse like, confirmed for BDO?
http://www.muselive.com/index.php?m=single&id=5095

It would be nice to be at BDO, but yeah I'm hoping for another Asian tour instead.
Tee, you've got to make it this time!
__________________
I might be your future boss.
This is some good shit.
Nutcracker is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2009, 02:10 AM   #6778
weresodisco
Member
 
weresodisco's Avatar
 
Join Date: 26 February 2007
Saya cadangkan Nut & Miele kongsikan pautan bahan-bahan terbaru daripada "Penentangan" dalam Bahasa kat sini supaya "pentadbir" tak dapat mengesannya

Faz, tak perlu menyesal tak pergi "Pentas Dunia" sebab awak boleh tengok ulang tayang kat TV dengan keselasaan sofa yang empuk ...Cuma awak terlepas menyaksikan secara langusng gaya Tyson Ritter yang kelakar & kadang2 agak terlampau (dalam maksud yang baik) & persembahan Kasabian yang mengagumkan!

Oh ya Faz! Kawan awak jual tiket Pentas Dunia (yang sepatutnya awak punya tu) kat sorang budak yang terdesak sebanyak RM50...OK lah tu, dia dapat pendapatan tambahan hari tu
__________________
Gigography
30/09/1999: Suede, Harbour Pavillion, S'pore
25/02/2007: Muse, Stadium Negara, KL
2-3/08/2008: Travis, Singfest, Fort Canning Park, S'pore
24/11/2008: Manic Street Preachers, Fort Canning Park,S'pore
17-18/01/2009: Butterfingers, Istana Budaya, KL
21/01/2009 : Mogwai, KL Convec, KL
05/04/09: Jamiroquai, Sepang Circuit
15/08/09: Kasabian, Sunway Lagoon
16/03/10: Placebo, KL Live

Last edited by weresodisco; 04-09-2009 at 02:24 AM.
weresodisco is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2009, 03:16 AM   #6779
miele
Member
 
Join Date: 30 March 2007
Location: Penang, Malaysia
Age: 40
Quote:
Originally Posted by Nutcracker View Post
Isn't Muse like, confirmed for BDO?
http://www.muselive.com/index.php?m=single&id=5095

It would be nice to be at BDO, but yeah I'm hoping for another Asian tour instead.
Tee, you've got to make it this time!
Dekat Oz thread, peminat2 di sana masih tak yakin dengan berita Sunday Herald tu. So masih menunggu kata putus dari Muse.

setju Nut, apapun Asian tour lebih penting! Siapa nak bertaruh bila pengumuman untuk tarikh / tempat Tour akan dibuat? Taruhan saya: hujung Oktober 2009.


Quote:
Originally Posted by weresodisco View Post
Saya cadangkan Nut & Miele kongsikan pautan bahan-bahan terbaru daripada "Penentangan" dalam Bahasa kat sini supaya "pentadbir" tak dapat mengesannya
Er boleh la dicuba, tapi saya rasa lebih baik e-mail ja, lebih selamat. Tapi saya perlu buat di rumah (xdapatla di ofis) jadi makan masa sikit ya.

Apa kata Nut?
__________________
25th February Stadium Negara


Lagu-lagu hebat Muse seperti pemujaan syurga sehinggalah melodramatik balada yang mempertaruhkan nasib dan mencabar kepercayaan
miele is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2009, 06:25 AM   #6780
madraulix
tastes like gold
 
madraulix's Avatar
 
Join Date: 05 June 2009
Location: malaySIA!, SINGapore (for absolution), UK Ultra :D
masa berlari keluar! hahaha

saya harap mereka akan datang ke asia supaya kamu semua dapat menikmatinya! saya tak sabar untuk november datang sebab saya akan pergi ke konsert mereka di london! tujuh puluh hari lagi, tetapi cakera padat "penentangan" akan keluar dalam sepuluh hari. saya harap memang akan keluar pada 14hb september di m'sia juga...air liur meleleh, tak boleh tahan
madraulix is offline   Reply With Quote
Reply

Tags
dom is hawwwwwt , dom is still hawtt!!! , international , malaysia , muse


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
French Musers Thread Kageeby International 8687 16-02-2018 09:41 AM
Polska Musers Thread AMfrompoland!! International 5790 16-08-2017 11:26 AM
New Zealand Musers Thread Ghosty Ghost International 8187 31-07-2017 07:50 AM
Türkiye Musers Thread hiddensoul International 1118 04-04-2016 10:32 PM


All times are GMT. The time now is 05:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.9
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Follow the Muse Messageboard on Twitter!
'Pornogenic' - this refers to pics of Muse (and their crotch regions)